Rozcestník: Dějiny zemědělství a kuchařství

Biologie |

Čím se živili Babylóňané, Egypťané, staří Řekové či Aztékové? Kde se poprvé pekl chleba či vařilo pivo. Na Scienceworldu jsme pro vás připravili další, tentokrát poněkud odlehčenější rozestník. ...




Čím se živili Babylóňané, Egypťané, staří Řekové či Aztékové? Kde se poprvé pekl chleba či vařilo pivo. Na Scienceworldu jsme pro vás připravili další, tentokrát poněkud odlehčenější rozestník.

Poznámka: Rozcestníky přinášejí základní přehled oboru a nejsou aktualizovány. Aktuální články hledejte spíše podle rubrik.

Články k historii stravování, některé z nich vznikly jako součást diplomové práce na pražské VŠCHT,část v upravené podobě vyšla v časopise Výživa a potraviny…

Co se jedlo v Egyptě a v Babylóně

Antické období

Předkolumbovská Amerika

Vánoce ve staročeské kuchyni

Nejstarší česká kuchyně

Chléb: Strava vězňů i velmožů

Kapitoly z historie piva

Z historie kuchařských knih

Něco málo o starém kuchařství obsahuje i článek
Aztékové: Nejen lidské oběti

Proč nemáme v sadech duby jaké rostliny se dnes pěstují a proč

Je možné si také stáhnout diplomovou práci věnovanou staročeskému kuchařství

Volný vztah k problematice kuchařství a výživy mají i články

Je cholesterol skutečně takový zabiják?

Je med skutečně tak zdravý?








Související články




Komentáře

Napsat vlastní komentář

Pro přidání příspěvku do diskuze se prosím přihlašte v pravém horním rohu, nebo se prosím nejprve registrujte.