Čím se živili Babylóňané, Egypťané, staří Řekové či Aztékové? Kde se poprvé pekl chleba či vařilo pivo. Na Scienceworldu jsme pro vás připravili další, tentokrát poněkud odlehčenější rozestník.
Poznámka: Rozcestníky přinášejí základní přehled oboru a nejsou aktualizovány. Aktuální články hledejte spíše podle rubrik.
Články k historii stravování, některé z nich vznikly jako součást diplomové práce na pražské VŠCHT,část v upravené podobě vyšla v časopise Výživa a potraviny…
Co se jedlo v Egyptě a v Babylóně
Něco málo o starém kuchařství obsahuje i článek
Aztékové: Nejen lidské oběti
Proč nemáme v sadech duby jaké rostliny se dnes pěstují a proč
Je možné si také stáhnout diplomovou práci věnovanou staročeskému kuchařství
Volný vztah k problematice kuchařství a výživy mají i články
Je cholesterol skutečně takový zabiják?